2 cocktailuri care stimulează metabolismul

Acest articol este disponibil și în: English

Metabolismul – abilitatea corpului de a arde grăsimile

Metabolismul este implicat direct, esențial în menținerea vieții organismelor și plantelor. Metabolismul reprezintă totalitatea transformărilor biochimice și energetice care au loc în organismul nostru. Metabolismul este un proces complex, ce implică schimburi de materii și energii și care includ două procese simultane, dar opuse: catabolismul și anabolismul.

Catabolismul ( dezasimilație ), reprezintă totalitatea proceselor chimice de degradare a substanțelor din organism. Aici se produce ruperea legăturilor dintre atomii de carbon, din moleculele diferitelor substanțe, producând eliberarea de energie.

Anabolismul ( asimilația ), reprezintă procesele chimice de biosinteză a substanțelor ce intră în alcătuirea materiei vii. Reacțiile anabolice se caracterizează de data aceasta prin consum de energie.

Cocktail cu ceai verde

2 cocktailuri care stimulează metabolismul
Image from Pixabay

Cu acest cocktail detoxifiant și protector, organismul va fi în priză pe tot parcursul zilei, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Consumul de ceai verde s-a dovedit că stimulează metabolismul și abilitatea corpului de a arde grăsimile, aceasta însemnând că la nivelul abdomenului, se va depozita mai puțină grăsime. Acest cocktail este delicios, indiferent dacă este băut cald sau rece.

Ingrediente: 3 mere, 1 lămâie, fără coajă, 1 cm rădăcină de ghimbir, fără coajă, 150 ml de ceai verde, cald sau rece. Se storc merele, lămâia și ghimbirul. Se amestecă sucul cu ceaiul verde.

Beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde conține antioxidanți ce întăresc starea de sănătate, inclusiv flavonoide și catehine, care contribuie la menținerea sănătății inimii și protejează împotriva cancerului. Conținutul său de taninuri este benefic în cazul tulburărilor digestive, în vreme ce teanina din ceaiul verde reduce stresul și stimulează concentrarea. Ghimbirul din acest suc îmbunătățește circulația și metabolismul.

Cocktail de legume

2 cocktailuri care stimulează metabolismul
Image from Pixabay

Dacă sunteți pe fugă, acest cocktail de legume dulce și ușor poate fi o gustare revigorantă perfectă sau poate fi integrat într-un prânz sărac în calorii. Oferă din plin energie ce se eliberează treptat, pentru a ține accesele de foame la distanță.

Ingrediente: 3 roșii, 2 morcovi, 2 portocale, 1/4 de castravete, 1 pumn de frunze de busuioc. Se amestecă toate ingredientele.

Beneficii pentru sănătate. Acest cocktail este bogat în fitonutrienți, care previn bolile cronice, cum ar fi cancerul. Busuiocul parfumat este bine cunoscut pentru efectele sale antimicrobiene. Uleiurile sale esențiale reduc inflamațiile și distrug bacteriile dăunătoare, iar busuiocul reduce riscul de toxiinfecție alimentară, calmând tulburările digestive.

Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai corpul, mintea și spiritul, ci și perspectiva unui om.

James H. West

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...