joi, august 6, 2020

Cheesecake cu fructe exotice

Rețetă cheesecake cu fructe exotice

Cheesecake cu fructe exotice
Image from Pixabay

Această rețetă de cheesecake cu fructe exotice este foarte răcoritoare după mesele îmbelșugate de sărbători. Fructele exotice de deasupra atrag privirile și încântă papilele gustative în același timp.

Ingrediente pentru 8 porții: 220 g biscuiți cu cocos, 80 g unt, topit, 300 g brânză de vaci, grasă, 250 g mascarpone, 150 g zahăr, zeama și coaja rasă de la 2 lămâi, 150 ml lapte de cocos, 15 g gelatină, înmuiată în apă rece, 4 bucăți de fructul pasiunii, 100 g gem de caise trecut prin sită, 1 mango tăiat felii, fulgi de cocos pentru ornat, opțional.

Mod de preparare: ungem cu unt o formă rotundă, detașabilă, de 20 cm. Mărunțim biscuiții și îi amestecăm cu untul topit. Presărăm amestecul într-un strat la baza formei și dăm la rece. Cu mixerul electric, amestecăm brânza de vaci cu mascarpone, zahărul și coaja de lămâie.

Încălzim laptele de cocos și zeama de lămâie, fără să clocotească. Adăugăm gelatina și amestecăm până se dizolvă. Turnăm în amestecul de brânză și omogenizăm. Turnăm peste baza de biscuiți, nivelăm suprafața și dăm la rece 4 ore, până când se încheagă.

Pentru a desprinde prăjitura, trecem prosopul înmuiat în apă fierbinte în jurul formei și apoi deschidem clapeta. Trecem cu cuțitul pe dedesubt și transferăm prăjitura pe platoul de servit. Amestecăm fructul pasiunii cu gemul de caise trecut prin sită și presărăm amestecul deasupra. Putem orna cu fulgi de cocos.

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...