luni, august 10, 2020

Mușchiuleț de porc cu sos de vin

Rețetă de mușchiuleț de porc cu sos de vin

Mușchiuleț de porc cu sos de vin
Image from Pixabay

Mușchiuleț de porc în sos de vin, este o rețetă tradițională, cu un gust unic, ușor dulceag, ideală pentru masa festivă de sărbători.

Ingrediente pentru mușchiuleț de porc cu sos de vin: 1 kg ( 2 bucăți ) mușchiuleț de porc, 1 ceapă tocată, 2 lingurițe rozmarin uscat, 2 lingurițe cimbru, 1 pahar cu vin roșu, 1 pahar cu vin alb, 1 pahar ulei de măsline, 2 lingurițe de zahăr brun, câteva fire de rozmarin pentru decor, sare, piper.

Mod de preparare: încălzim cuptorul la treapta a V-a ( 200 grade Celsius ). Tăiem mușchiulețul de porc în felii de 2 cm. Condimentăm carnea cu sare, piper, rozmarin și cimbru. Punem într-o tavă uleiul, ceapa și așezăm deasupra bucățile de carne. Turnăm vinul roșu și cel alb. Presărăm zahărul brun și acoperim tava cu folie de aluminiu.

Dăm tava la cuptor, la foc iute pentru 20 de minute. Scoatem tava și punem carnea pe un platou. Scurgem sosul din tavă, îl turnăm într-o sosieră și îl servim alături de mușchiulețul de porc decorat cu rozmarin proaspăt. La friptura de porc și în general la carnea roșie merge un vin roșu.

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...