joi, octombrie 22, 2020

Grapefruit și miere, pentru durerile de gât

Suc cu miere și grapefruit

Grapefruit și miere, pentru durerile de gât
Image from Pixabay

Grapefruitul, este un fruct extrem de prețios, fiind o sursă complementară de vitamine în perioada anotimpului rece. Grapefruitul este bogat în vitamine, fructele sale au recomandări comune cu cele ale lămâilor și portocalelor. Datorită gustului amărui, grapefruitul este un tonic amar, foarte util pentru copiii anemici, cu lipsă de poftă de mâncare.

Grapefruitul conține protide, acizi organici, hidrați de carbon, săruri de potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamina C, A, B1 și B2. Dacă vă doare gâtul sau sunteți sătul de gripa de iarnă, vă recomand acest suc reconfortant, hrănitor, menit să calmeze și să vindece în același timp.

Ingrediente pentru suc cu grapefruit și miere:

1 grapefruit fără coajă, 1 cm rădăcină de ghimbir, fără coajă, 250 g ananas, fără coajă, 4 cuișoare, 1 linguriță miere de Manuka.

Se storc grapefruitul, ghimbirul și ananasul. Se toarnă sucul într-o cratiță, alături de cuișoare și de miere și se încălzește ușor la foc mic. Se dă deoparte și se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară și se bea.

Acest suc are nenumărate beneficii pentru sănătate având efect antibacterian și antiinflamator natural. Cuișoarele ușurează în mod eficient durerile de dinți și de gât. Uleiul esențial din cuișoare conține un compus numit eugenol, care este util în combaterea infecțiilor bacteriene și a inflamațiilor.

Viața nu este numai pentru a fi în viață, ci să-ți fie bine în viață.

MARCUS VALERIUS MARTIAL

Must Read

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...

Mărul pomul vieții

Un măr pe zi ține doctorul la distanță Mărul este recunoscut pentru importantele proprietăți terapeutice pe care le are, motiv pentru care un vechi dicton...

Gutuile fructele zeiței Venus

Gutuile - recomandări terapeutice Gutuile sunt originare din insula Creta și Asia de Sud-Vest. În Grecia antică, gutuile erau considerate fructele zeiței Venus, tinerele căsătorite...