miercuri, august 5, 2020

Grapefruit și miere, pentru durerile de gât

Suc cu miere și grapefruit

Grapefruit și miere, pentru durerile de gât
Image from Pixabay

Grapefruitul, este un fruct extrem de prețios, fiind o sursă complementară de vitamine în perioada anotimpului rece. Grapefruitul este bogat în vitamine, fructele sale au recomandări comune cu cele ale lămâilor și portocalelor. Datorită gustului amărui, grapefruitul este un tonic amar, foarte util pentru copiii anemici, cu lipsă de poftă de mâncare.

Grapefruitul conține protide, acizi organici, hidrați de carbon, săruri de potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamina C, A, B1 și B2. Dacă vă doare gâtul sau sunteți sătul de gripa de iarnă, vă recomand acest suc reconfortant, hrănitor, menit să calmeze și să vindece în același timp.

Ingrediente pentru suc cu grapefruit și miere:

1 grapefruit fără coajă, 1 cm rădăcină de ghimbir, fără coajă, 250 g ananas, fără coajă, 4 cuișoare, 1 linguriță miere de Manuka.

Se storc grapefruitul, ghimbirul și ananasul. Se toarnă sucul într-o cratiță, alături de cuișoare și de miere și se încălzește ușor la foc mic. Se dă deoparte și se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară și se bea.

Acest suc are nenumărate beneficii pentru sănătate având efect antibacterian și antiinflamator natural. Cuișoarele ușurează în mod eficient durerile de dinți și de gât. Uleiul esențial din cuișoare conține un compus numit eugenol, care este util în combaterea infecțiilor bacteriene și a inflamațiilor.

Viața nu este numai pentru a fi în viață, ci să-ți fie bine în viață.

MARCUS VALERIUS MARTIAL

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...