miercuri, august 5, 2020

Protejați sănătatea ochilor cu acestă rețetă

Sănătatea ochilor este foarte importantă

Sănătatea ochilor și a organismului este foarte importantă pentru noi toți. Adoptarea unui stil de viață sănătos, trebuie să devină prioritatea noastră principală, apoi celelalte vin de la sine. Uitați de băuturile energizante îndulcite din comerț! Vă propun un suc bogat în antioxidanți energizanți, plin de vitamina C și caroten, cu multe proteine și grăsimi sănătoase.

Sănătatea e darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă.

MICHEL DE MONTAIGNE

Ingrediente pentru sănătatea ochilor:

sănătatea ochilor
Image from Pixabay

2 portocale, fără coajă, 150 g dovleac de plăcintă, fără coajă și fără semințe, 15 g nuci pecan, 2 curmale, 1/2 linguriță esență de vanilie.

Se storc portocalele și dovleacul. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu ingredientele rămase și cu 150 ml de apă, apoi se amestecă până când sucul capătă o consistență cremoasă.

Acest suc are nenumărate beneficii pentru sănătate. Dovleacul de plăcintă este bogat în betacaroten, luteină și zeaxantină, antioxidanți puternici care protejează sănătatea ochilor și care au proprietăți antiinflamatorii, datorită cărora sunt utili pentru afecțiunile articulațiilor, inclusiv pentru artrita reumatoidă. Acest suc conține fibre solubile, pentru sănătatea digestivă și reduce riscul de cancer intestinal.

Sănătatea contribuie la apariția sentimentelor pozitive, întocmai cum absența supărării și a stresului favorizează menținerea sănătății.

STEFAN KLEIN

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...