joi, august 6, 2020

Carpaccio marinat cu decor de curmale

Rețetă carpaccio cu decor de curmale

Carpaccio marinat cu decor de curmale
Image from Pixabay

Carpaccio, este unul dintre cele mai „în vogă” preparate din carne, importat ca obicei culinar din Italia. Carpaccio, este socotit de specialiști un ingredient afrodiziac. Vă propun o rețetă simplă, dar foarte rafinată, pentru o seară plină de promisiuni…alături de un pahar cu vin.

Ingrediente: 300 g carpaccio, 2 cepe tăiate rondele, 10 g piper verde, 10 ml ulei de măsline, 2 linguri oțet de vin roșu, 1 lingură zahăr, 20 g unt, 6 pesmeți (încălziți în cuptor înainte de a fi serviți), sare, piper măcinat, câteva curmale pentru decor.

Carpaccio din carne de vită se servește crud, pe felii de pâine prăjită, unse cu unt sau pe pesmeți calzi. Dar, atenție, mai întâi se marinează bine într-un sos gros din ulei, piper verde, oțet de vin roșu, zahăr și alte condimente (busuioc, oregano, curry)! Curmalele gustoase se așează lângă carpaccio.

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...