miercuri, octombrie 28, 2020

Carpaccio marinat cu decor de curmale

Rețetă carpaccio cu decor de curmale

Carpaccio marinat cu decor de curmale
Image from Pixabay

Carpaccio, este unul dintre cele mai „în vogă” preparate din carne, importat ca obicei culinar din Italia. Carpaccio, este socotit de specialiști un ingredient afrodiziac. Vă propun o rețetă simplă, dar foarte rafinată, pentru o seară plină de promisiuni…alături de un pahar cu vin.

Ingrediente: 300 g carpaccio, 2 cepe tăiate rondele, 10 g piper verde, 10 ml ulei de măsline, 2 linguri oțet de vin roșu, 1 lingură zahăr, 20 g unt, 6 pesmeți (încălziți în cuptor înainte de a fi serviți), sare, piper măcinat, câteva curmale pentru decor.

Carpaccio din carne de vită se servește crud, pe felii de pâine prăjită, unse cu unt sau pe pesmeți calzi. Dar, atenție, mai întâi se marinează bine într-un sos gros din ulei, piper verde, oțet de vin roșu, zahăr și alte condimente (busuioc, oregano, curry)! Curmalele gustoase se așează lângă carpaccio.

Must Read

Ce produse de igienă personală ținem în baie?

Ce mărci folosim pentru igiena personală? Igiena personală este foarte importantă pentru sănătatea fizică și mentală. Felul în care ne simțim și ne prezentăm are...

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...