luni, august 10, 2020

Suc detoxifiant cu mango

Mango recomandat în curele de slăbire

Suc detoxifiant cu mango
Image from Pixabay

Acest suc cu mango ajută la detoxifierea organismului. Fructul de mango are numeroase proprietăți de detoxifiere, care vin în sprijinul planului de slăbire. Fructul de mango conține proteine, carbohidrați, fibre, vitamina C, vitamina A, acid folic. Mango mai conține vitamina B6, K, potasiu, calciu, fier, precum și antioxidanți, cum ar fi zeaxantina și betacaroten.

Consumul de mango, aduce numeroase beneficii organismului: menținerea vederii sănătoase, reglează nivelul de glucoză în sânge, asigură o bună sănătate a tractului digestiv, normalizează tensiunea arterială, previne astmul, iar datorită vitaminei C, contribuie la stimularea producerii colagenului.

O dietă ce presupune consumul de mango, previne oboseala și combate insomnia. Enzimele ce intră în componența fructului de mango, acționează asupra sistemului nervos prevenind astfel insomnia și senzația de oboseală. Datorită prezenței acizilor tartric, citric și malic, acest fruct ajută la menținerea rezervei alcaline a organismului.

Antioxidantul polifenolic prezent în fructul de mango ajută la prevenirea cancerului la sân și a celui de colon. Studiile au arătat că flavonoidele prezente în mango, precum alfa carotenul, betacarotenul și betacriptoxantina previn dezvoltarea celulelor canceroase în corp, luptând împotriva diferitelor tipuri de cancer.

Ingrediente pentru suc detoxifiant cu mango:

Suc detoxifiant cu mango
Image from Pixabay

1 măr, 1/2 castravete, 2 tulpini de țelină, 1/2 mango, fără coajă, fără sâmbure și tocat, 1/2 semințe de in măcinate. Se storc mărul, castravetele și țelina. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu fructul de mango și semințele de in și se amestecă până se omogenizează.

Semințele de in contribuie la stabilizarea glicemiei, sporind conținutul de fibre din acest suc, ducând la accelerarea procesului de detoxifiere. Fibrele solubile prezente în fructul de mango reduc nivelul colesterolului, iar fibrele insolubile, facilitează procesul de eliminare. Vitaminele A, C și E sunt antioxidante și ajută ficatul în ceea ce privește neutralizarea și eliminarea toxinelor din organism.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...