sâmbătă, octombrie 24, 2020

Ruladă cu lămâie

Ruladă cu lămâie

Această ruladă cu lămâie este un desert simplu și ușor de preparat acasă. Rulada cu lămâie o putem savura alături de o cafea buna, dimineața sau de ce nu, alături de prieteni.

Ingrediente pentru ruladă cu lămâie:

Pentru aluat: 6 ouă, 175 g zahăr brun, plus extra, 175 g făină care crește singură, o linguriță cardamon, coaja rasă de la o lămâie (păstrează sucul pentru cremă), 1/4 pachet unt topit.

Pentru cremă: sucul de la o lămâie, 300 g riccota, 250 g mascarpone, zahăr pudră pentru decorat.

Încingem cuptorul la treapta a IV-a (180 grade Celsius). Tapetăm cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară. Batem ouăle și zahărul cu mixerul, aproximativ 5 minute. Adăugăm făina, cardamonul și coaja de lămâie, apoi adăugăm treptat untul topit. Punem aluatul în tavă și lăsăm la cuptor timp de 12-15 minute.

Lăsăm în tavă timp de câteva minute și așezăm pe o bucată de hârtie de copt pe care am pudrat-o cu zahăr. Rulăm aluatul și îl lăsăm la răcit.

Ruladă cu lămâie
Image from Pixabay

În timp ce aluatul se răcește, amestecăm sucul de lămâie, jumătate din riccota și mascarpone și punem deoparte. Când aluatul este răcit complet, îl desfacem și ungem cu crema mascarpone și riccota. Întindem deasupra restul de riccota și rulăm din nou. Pudram cu zahăr și servim rulada feliată.

Articolul precedentCurry de pui cu orez
Articolul următorSparanghelul leguma primăverii

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...