sâmbătă, octombrie 24, 2020

Sparanghel cu susan și creveți

Sparanghel cu susan și creveți

Sparanghelul este foarte gustos atunci când este combinat cu arome asiatice. Sparanghelul cu susan și creveți îl putem servi cu tăiței sau orez cu legume și șofran.

Ingrediente:

Avem nevoie de: o lingură ulei de floarea soarelui, o rădăcină mică de ghimbir rasă, 400 g sparanghel, 2 căței usturoi zdrobiți, 1 ardei iute roșu tocat, 200 g creveți decorticați, o lingură ulei de susan, o lingură semințe de susan, sucul de la o lămâie verde, plus felii de lămâie verde pentru servit.

Pregătim sparanghelul. Rupem sau tăiem fiecare sparanghel acolo unde culoarea tulpinii se deschide. Cea mai simplă modalitate de a pregăti sparanghelul este să îl fierbem la aburi timp de 3 minute sau să-l opărim timp de 2 minute.

Sparanghel cu susan și creveți
Image from Pixabay

Mod de preparare: rupem firele de sparanghel și le opărim timp de 2 minute în apă clocotită. Scurgem sparanghelul de apă și fierbem creveții timp de 7 minute.

Încingem uleiul de floarea soarelui într-o tigaie wok, adăugăm ghimbirul, sparanghelul și lăsăm timp de 1 minut. Punem usturoiul, ardeiul iute și creveții și lăsăm încă 5 minute, amestecând frecvent. Adăugăm uleiul, semințele de susan și sucul de lămâie verde. Se servește imediat cu felii de lămâie verde.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...