luni, august 10, 2020

Curry de legume dulce-picant

Vă propun o rețetă de curry de legume, ușor picant, ușor aromat și puternic întipărită în sufletul oricărui gurmand. Curry cu legume este o rețetă indiană rapidă și impresionantă! Nu trebuie să petrecem prea mult timp în bucătărie, iar cu această variantă simplă putem impresiona prietenii! Și iar, vom fi gazda perfectă!

Ingrediente pentru curry de legume dulce-picant:

Curry de legume dulce-picant
Image from Pixabay

Avem nevoie de: o lingură ulei floarea soarelui, 3 linguri pastă curry, o lingură zahăr brun, sucul de la 1/2 lămâie, 2 dovlecei feliați, 300 g conopidă (desfăcută buchețele), 400 ml bulion, 400 g năut din conservă, 250 g spanac, sare, piper.

Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm pasta curry și călim timp de 1 minut. Adăugăm zahărul și sucul de lămâie, lăsăm încă 1 minut, apoi adăugăm dovleceii și conopida și lăsăm încă 2 minute. Adăugăm bulionul și 100 ml apă, adăugăm năutul și asezonăm cu sare și piper.

Lăsăm să fiarbă, acoperim cu un capac, apoi dăm focul mai mic și lăsăm încă 15 minute. În acest moment, se poate păstra compoziția la frigider 2 zile. Înainte de servire, se pune spanacul, se amestecă și se ia de pe foc când frunzele s-au înmuiat. Se servește cu orez basmati.

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...