duminică, august 9, 2020

Nectar detoxifiant

Nectar plin de vitamine, antioxidanți și carotenoizi

Acest nectar combină fructele tropicale energizante cu morcovul detoxifiant. Este un nectar pe care îl putem dilua cu apă minerală și cu niște cuburi de gheață, pentru o băutură revigorantă plină de vitamine.

Ingrediente pentru nectar detoxifiant:

Avem nevoie de: 1 lămâie verde, fără coajă, 1 papaya, fără coajă și fără sâmburi, 3 morcovi și încă puțin pentru ornat (eu am pus zmeură), 2 fructe ale pasiunii, cu pulpă și sâmburi, 1 linguriță de pulbere probiotică, apă minerală carbogazoasă, după gust (opțional).

Se storc lămâia verde, papaya și morcovii. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu fructele pasiunii și cu pulberea probiotică și se amestecă puțin. Se diluează cu apă minerală carbogazoasă, dacă folosiți și se ornează cu zmeură sau puțin morcov ras.

Beneficii pentru sănătate

Nectar detoxifiant
Image from Pixabay

Acest nectar detoxifiant, abundă în vitamina C și antioxidanți, inclusiv carotenoizi ce protejează ochii, luteină și zeaxantină. Papaya este un supliment hrănitor și constituie un sprijin digestiv perfect. Este bogat în enzime precum papaina, care ajută la descompunerea proteinelor și la detoxifierea tubului digestiv.

Papaya este un fruct bogat în nutrienți, antioxidanți, carotenoizi, vitaminele C, E, A și flavonoide. Conține complexul B, acid folic și acidul pantotenic, precum și minerale: potasiu, magneziu.Toate susțin sănătatea sistemului imunitar, prevenind infecțiile.

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...