sâmbătă, octombrie 24, 2020

Nectar detoxifiant

Nectar plin de vitamine, antioxidanți și carotenoizi

Acest nectar combină fructele tropicale energizante cu morcovul detoxifiant. Este un nectar pe care îl putem dilua cu apă minerală și cu niște cuburi de gheață, pentru o băutură revigorantă plină de vitamine.

Ingrediente pentru nectar detoxifiant:

Avem nevoie de: 1 lămâie verde, fără coajă, 1 papaya, fără coajă și fără sâmburi, 3 morcovi și încă puțin pentru ornat (eu am pus zmeură), 2 fructe ale pasiunii, cu pulpă și sâmburi, 1 linguriță de pulbere probiotică, apă minerală carbogazoasă, după gust (opțional).

Se storc lămâia verde, papaya și morcovii. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu fructele pasiunii și cu pulberea probiotică și se amestecă puțin. Se diluează cu apă minerală carbogazoasă, dacă folosiți și se ornează cu zmeură sau puțin morcov ras.

Beneficii pentru sănătate

Nectar detoxifiant
Image from Pixabay

Acest nectar detoxifiant, abundă în vitamina C și antioxidanți, inclusiv carotenoizi ce protejează ochii, luteină și zeaxantină. Papaya este un supliment hrănitor și constituie un sprijin digestiv perfect. Este bogat în enzime precum papaina, care ajută la descompunerea proteinelor și la detoxifierea tubului digestiv.

Papaya este un fruct bogat în nutrienți, antioxidanți, carotenoizi, vitaminele C, E, A și flavonoide. Conține complexul B, acid folic și acidul pantotenic, precum și minerale: potasiu, magneziu.Toate susțin sănătatea sistemului imunitar, prevenind infecțiile.

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...