sâmbătă, octombrie 24, 2020

Cartofi cu crustă de nucă

Rețetă: cartofi cu crustă de nucă

Vă propun o rețetă de cartofi cu crustă de nucă, foarte ușor de preparat, gustoasă și nutritivă.

Ingrediente pentru 4 porții: 750 g cartofi de copt, sare, nucșoară, 1 pahar smântână (250g).

Pentru crustă: 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 ardei iute mare, verde, 1 ardei iute roșu, 2 linguri pesmet, 50 g sâmburi de nucă, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguri sirop de cătina.

Mod de preparare: curățăm cartofii de coajă, îi spălăm, îi tăiem felii subțiri și îi așezăm straturi-straturi într-o formă unsă (de budincă). Condimentăm cu sare și nucșoară rasă și turnăm apoi smântâna peste cartofi. Dăm la cuptorul încins de 220 grade Celsius, pentru circa 20 de minute (să se pătrundă bine).

Cartofi cu crustă de nucă
Image from Pixabay

Spălăm ardeii iuți, îndepărtăm semințele și îi tăiem fâșii. Amestecăm ceapa, ardeii iuți cu pesmetul, nucile tăiate mărunt, zeama de lămâie și siropul de cătină și se întinde amestecul peste cartofi. Se dau din nou la cuptor, se lasă să se rumenească frumos și se servesc fierbinți. Poftă bună!

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...