luni, august 10, 2020

Piure de cartofi cu usturoi și nucă

Rețetă de piure de cartofi cu usturoi și nucă

Ce poate fi mai gustos decât porție generoasă de piure de cartofi cu usturoi și nucă! Această rețetă poate fi preparată ca o garnitură sau de ce nu un fel de mâncare, la care putem adăuga o salată verde.

Ingrediente: 750 grame cartofi pentru fiert, 750 grame dovlecei, 8 linguri făină, 1 linguriță sare, piper, 4 linguri ulei măsline, 5 căței de usturoi zdrobiți, 60 grame nuci tocate, 2 lingurițe oțet alb. Opțional: felii de roșii și pătrunjel, pentru ornare.

Mod de preparare: se curăță cartofii, se taie cuburi și se fierb în apă cu sare. Se taie dovleacul în felii pe lungime. Se amestecă făina cu sare și piper, se tapetează fiecare felie de dovlecel și apoi se prăjește ușor în ulei bine încins, pe ambele părți. Se lasă la scurs pe un prosop de hârtie și se ține la cald.

Piure de cartofi
Image from Pixabay

Cartofii fierți și bine scurși se pasează, se adaugă uleiul, condimentele, usturoiul, nuca și oțetul. Se reîncălzește piureul și se servește cald cu feliuțe de dovlecel. Opțional se ornează cu felii de roșii și pătrunjel. Poftă bună!

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...