sâmbătă, octombrie 24, 2020

Friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin

Rețetă de friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin

Această rețetă de friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin nu trebuie să lipsească la masa de Paște. Friptura de miel se potrivește foarte bine cu rozmarinul, iar cartofii dulci sunt o variantă nouă în locul cartofilor obișnuiți. Este o rețetă pentru 4 porții, pe care o putem pregăti în 40 de minute la cuptorul încălzit la 220 grade Celsius.

Ingrediente pentru friptura de miel cu cartofi dulci și rozmarin

Friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin
Image from Pixabay

Avem nevoie de: 4 cotlete de miel, 2 linguri ulei de măsline, 3 cartofi dulci, tăiați felii subțiri, o ceapă roșie, tăiată inele subțiri, o crenguță rozmarin proaspăt (sau o lingură de rozmarin uscat), 2 linguri muștar, sare, piper.

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 220 grade Celsius (treapta a VI-a). Între timp, încingem într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei și rumenim cotletele de miel ușor, pe ambele părți.

Pe o tavă, așezăm feliile de cartofi, ceapa, punem jumătate din cantitatea de rozmarin și la sfârșit cotletele de miel. Le ungem cu muștar și punem deasupra restul de rozmarin. Lăsăm la cuptor pentru 20 de minute.

Friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin
Image from Pixabay

Sfat

Deși mielul este ingredientul principal la masa de Paște, mulți dintre noi preferă carnea de porc. Puteți prepara rețeta înlocuind cotletele de miel, cu cotlete de porc. În acest caz, le lăsăm în cuptor cu 10 minute mai mult, deoarece carnea de porc are nevoie de un timp mai mare de coacere.

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...