luni, august 10, 2020

Friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin

Rețetă de friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin

Această rețetă de friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin nu trebuie să lipsească la masa de Paște. Friptura de miel se potrivește foarte bine cu rozmarinul, iar cartofii dulci sunt o variantă nouă în locul cartofilor obișnuiți. Este o rețetă pentru 4 porții, pe care o putem pregăti în 40 de minute la cuptorul încălzit la 220 grade Celsius.

Ingrediente pentru friptura de miel cu cartofi dulci și rozmarin

Friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin
Image from Pixabay

Avem nevoie de: 4 cotlete de miel, 2 linguri ulei de măsline, 3 cartofi dulci, tăiați felii subțiri, o ceapă roșie, tăiată inele subțiri, o crenguță rozmarin proaspăt (sau o lingură de rozmarin uscat), 2 linguri muștar, sare, piper.

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 220 grade Celsius (treapta a VI-a). Între timp, încingem într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei și rumenim cotletele de miel ușor, pe ambele părți.

Pe o tavă, așezăm feliile de cartofi, ceapa, punem jumătate din cantitatea de rozmarin și la sfârșit cotletele de miel. Le ungem cu muștar și punem deasupra restul de rozmarin. Lăsăm la cuptor pentru 20 de minute.

Friptură de miel cu cartofi dulci și rozmarin
Image from Pixabay

Sfat

Deși mielul este ingredientul principal la masa de Paște, mulți dintre noi preferă carnea de porc. Puteți prepara rețeta înlocuind cotletele de miel, cu cotlete de porc. În acest caz, le lăsăm în cuptor cu 10 minute mai mult, deoarece carnea de porc are nevoie de un timp mai mare de coacere.

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...