luni, octombrie 26, 2020

Friptură indiană de miel

Rețetă, friptură indiană de miel

Vă propun o rețetă de friptură indiană de miel foarte delicioasă. Modul de preparare pentru friptura indiană de miel, îi conferă frăgezime și un gust deosebit. Este o rețetă pentru 2 porții și o putem prepara în 20 de minute (la temperatura de 200 grade Celsius).

Friptură indiană de miel
Image from Pixabay

Ingrediente pentru friptura de miel

Avem nevoie de: 4 cotlete de miel, o lingură ulei de măsline, o lingură bulion, o lingură praf curry, 50 g parmezan ras, sare, piper.

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la treapta a V-a (200 grade Celsius). Amestecăm parmezanul cu praful curry și bulionul. Condimentăm cotletele de miel cu sare și piper, apoi le trecem prin amestecul din curry și parmezan (astfel încât carnea să păstreze o cantitate cât mai mare din acest amestec). Încingem uleiul într-o tigaie și rumenim cotletele câte 2 minute pe fiecare parte.

Punem cotletele într-o tavă și le lăsăm la cuptor încă 10 minute. Servim friptura de miel alături de o salată de roșii și pătrunjel tocat.

Sfaturi: pentru o variantă mai picantă a fripturii adăugăm la amestecul de parmezan și curry, cardamon, piper alb și boia de ardei iute. Iar dacă alegem o cină Marocană cu cotlete în crustă, înlocuim praful de curry cu o lingură de cardamon, 50 grame mălai și 50 grame făină. Asezonăm carnea de miel cu sare și piper, apoi acoperim cu amestecul de făină. Respectăm aceleași etape ca mai sus. Servim cotletele în crustă, calde cu lipie, humus și salată.

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...