joi, octombrie 22, 2020

Miel Printanière

Rețetă de miel Printanière

Vă propun o rețetă de miel Printanière, pentru masa festivă de Paște. În franceză „printanière” înseamnă „primăvăratic”. Rețeta conține legume și verdețuri aromate, care în combinație cu carnea de miel, conferă un gust cu totul special. Am o mică grădină de legume din care nu lipsesc verdețurile aromate. Îmi place să curăț mazărea de primăvară, chiar dacă îmi ia ceva timp și să culeg pătrunjelul și rozmarinul, care miros atât de bine.

Miel Printanière
Image from bronmarshall.com

Am avut o vreme de vis în ultimele zile, miroase a primăvară! Nimic nu m-a oprit să merg în mica mea curte din spatele casei, să mă ocup de grădinărit, am plantat dovlecei, ardei iute, coriandru, busuioc, etc. Cultivarea legumelor proprii este un pretext bun pentru sport. Dar să revenim la rețetă!

Ingrediente pentru miel printanière

Avem nevoie de: 1 kg carne de miel, 4 cepe tăiate în patru, unt și ulei de măsline pentru prăjit, verdețuri proaspete: pătrunjel, rozmarin, cimbru, dafin, 600 ml supă (2 căni), 300 ml vin alb (o cană), 4 morcovi tăiați fâșii, 500 g cartofi noi mici, 500 g fasole verde boabe, doar boabele, 500 g mazăre verde boabe, 3-4 linguri smântână, frunze de pătrunjel pentru decorat, sare piper.

Mod de preparare

Tăiem carnea de miel în bucăți potrivite. Într-o cratiță călim ceapa într-un amestec de unt și ulei de măsline, până se înmoaie, fără să se rumenească. Scoatem cepele din cratiță cu o spumieră. Punem carnea de miel la rumenit.

Adăugăm verdeața, supa, vinul și asezonăm cu sare și piper. Când începe să fiarbă, acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic aproximativ 1 oră și jumătate. Punem cartofii, morcovii și lăsăm pe foc încă 30 minute.

Miel Printanière
Image from bronmarshall.com

Adăugăm boabele de mazăre și fasole verde și mai lăsăm pe foc încă 10 minute. Turnăm smântâna și gustăm să vedem dacă mai trebuie să adăugăm sare și piper. Servim în boluri și decorăm cu frunze proaspete de pătrunjel. Poftă bună!

Articolul precedentChifteluțe de miel picante
Articolul următorTon marinat în stil marocan

Must Read

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...

Mărul pomul vieții

Un măr pe zi ține doctorul la distanță Mărul este recunoscut pentru importantele proprietăți terapeutice pe care le are, motiv pentru care un vechi dicton...

Gutuile fructele zeiței Venus

Gutuile - recomandări terapeutice Gutuile sunt originare din insula Creta și Asia de Sud-Vest. În Grecia antică, gutuile erau considerate fructele zeiței Venus, tinerele căsătorite...