sâmbătă, octombrie 24, 2020

6 rețete de salată

Salată Indiană

Această salată indiană se prepară în 50 de minute din orez și curry. Avem nevoie de o ceașcă de orez brun, o ceapă, câțiva căței de usturoi, curry, piper alb, ulei, o legătură de praz, câteva roșii mari și broccoli. Ceapa și usturoiul se pun la fiert timp de 5 minute, se adaugă orezul, curry și piperul. Se lasă să fiarbă 45 de minute, după care se adaugă broccoli, roșiile, prazul și uleiul. Se servește fierbinte.

Salată Grecească

6 rețete de salată
Image from Pixabay

Salata grecească se prepară în 10 minute din legume proaspete. Într-un bol, amestecăm roșii mari tăiate felii cu jumătăți de roșii cherry, felii de castraveți, ardei verde, ceapă roșie și măsline întregi, brânză feta, ulei de măsline, mentă, oregano și zeamă de lămâie.

Salată Italiană

Salata italiană se prepară în 10 minute din salată verde, frunze de saltă iceberg, ruccola, măsline tăiate felii, usturoi și piper. Pregătim un sos din muștar, ulei sare și oțet balsamic, pe care îl turnăm peste salată. Deasupra se presară parmezan ras.

Salată Franțuzească

6 rețete de salată
Image from Pixabay

Salata franțuzească se prepară în 15 minute. Amestecăm într-un bol, roșii, ardei, castraveți, ceapă tăiată în felii foarte subțiri, peste care se adaugă un dressing din lămâie și ulei. După ce sunt amestecate ingredientele, peste salată se adaugă muguri de pin proaspăt rumeniți și două linguri pline de cușcuș sau mini crutoane.

Salată Românească

Salata românească se prepară în 25 de minute și este pe bază de orez fiert, morcovi, ardei roșu, ceapă verde, ulei, salată verde, muștar, oțet, piper și sare. Se fierbe orezul circa 20 de minute, se adaugă morcovii și ceapa tăiate mărunt, uleiul, muștarul, sare și piper după gust. La final, se adaugă ardeii tăiați julien. Deasupra se presară pătrunjel tocat.

Salată Chinezească

6 rețete de salată
Image from Pixabay

Salata chinezească se prepară în 30 de minute. Are în compoziție o varză chinezească, un sfert de țelină albă, 3 morcovi, 2 castraveți, 4 căței de usturoi, ardei roșu, piper, sos de soia, o lingură de zahăr și ulei. Se taie toate legumele fideluță, țelina se rade pe răzătoare împreună cu varza. Sosul se prepară separat din oțet, zahăr, ulei, sos de soia, ardei și piper, după care se toarnă peste legume. Se servește rece.

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...