joi, octombrie 22, 2020

Paste cu sos pesto sicilian

Rețetă de paste cu sos pesto

Vă propun o rețetă delicioasă de paste cu sos pesto, pe care o puteți prepara în  aproximativ 20 de minute. Rețeta de paste cu sos pesto este pentru 4 persoane și poate fi  un prânz minunat cu familia sau prietenii.

Pesto este un sos specific bucătăriei italiene, preparat din busuioc, ulei de măsline și parmezan. Există și alte variante cu muguri de pin și alte tipuri de brânzeturi în locul parmezanului.

Ingrediente: 300 g paste linguine, 8 linguri migdale, 4 linguri parmezan ras, 4 linguri de ulei de măsline extra virgin, o legătură mică de busuioc tocat, 4 roșii mici, sare, piper.

Mod de preparare: preparăm pastele conform indicațiilor de pe pachet. Tocăm migdalele și roșiile, apoi le punem deoparte. Într-un blender punem parmezanul ras, busuiocul (păstrăm câteva frunze pentru decorat), migdalele tocate și uleiul de măsline. Amestecăm până se formează un sos.

Paste cu sos pesto sicilian
Image from Pixabay

Scurgem pastele și le punem în oala în care au fiert. Adăugăm sosul cu busuioc și migdale. Punem roșiile și amestecăm bine. Împărțim la patru farfurii și servim cu frunze de busuioc verde. Buon appetito!

Must Read

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...

Mărul pomul vieții

Un măr pe zi ține doctorul la distanță Mărul este recunoscut pentru importantele proprietăți terapeutice pe care le are, motiv pentru care un vechi dicton...

Gutuile fructele zeiței Venus

Gutuile - recomandări terapeutice Gutuile sunt originare din insula Creta și Asia de Sud-Vest. În Grecia antică, gutuile erau considerate fructele zeiței Venus, tinerele căsătorite...