joi, august 6, 2020

Papanași

Rețetă de papanași

Păstrăm tradiția noastră românească și vă propun o rețetă de papanași delicioși. Este o rețetă simplă, ușor de făcut, pentru 4 porții și o putem pregăti în 15-30 de minute. Această rețetă de papanași este un desert grozav pentru orice moment!

Ingrediente: 400 g brânză de vaci, 200 g smântână, 100 g dulceață, 150 g făină, 4 ouă, 4 plicuri zahăr vanilat, 1/2 pachet praf de copt, 500 ml ulei.

Mod de preparare: separăm gălbenușurile de albușuri. Punem uleiul la încins. Într-un castron amestecăm brânza, gălbenușurile, zahărul vanilat și praful de copt. Formăm un aluat peste care punem făină și frământăm până devine bună de modelat. Coca este bine frământată atunci când se dezlipește ușor de pe mâini.

Pentru fiecare porție socotim câte două bucăți. Din fiecare bucată mai tăiem o bucățică de mărimea unei măsline mai mari. Din cea mare formăm un cilindru de 6 cm înălțime, iar din bucata mică modelăm o biluță. Bucățile modelate le punem în uleiul încins și după ce s-au rumenit le scoatem pe o farfurie.

Cilindrii îi așezăm vertical și îi umplem cu dulceață. Turnăm apoi smântână, punem biluța în capăt și turnăm din nou smântână. Ornăm cu dulceață. Papanașii îi servim fierbinți. Poftă bună!

Must Read

Smoothies anti-aging

Smoothies anti-aging cu legume Vă propun un smoothies, bogat în antioxidanți protectori, care constituie o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun sau un prânz...

O doză de energie pentru întreaga zi

Doză de energie Vă propun o băutură reconfortantă pe bază de lapte de migdale. Acest superaliment, este o sursă excelentă de proteine și contribuie la...

Ceaiul verde întărește memoria

Ceaiul verde ne ferește de infecții Ceaiul verde îmbunătățește memoria și capacitatea de orientare în spațiu. Consumul regulat de ceai verde poate concura oricând cu...