duminică, octombrie 25, 2020

Propolisul antibiotic natural

Propolisul remediul natural

Propolisul provine din substanțele rășinoase pe care albinele le culeg de pe frunze, muguri și coaja coniferelor, plopilor și prunilor. Aceste substanțe sunt amestecate cu enzime, ceară și resturi de polen și depuse în stup, pentru a fi folosite la astuparea crăpăturilor.

Propolisul se prezintă sub forma unei mase solide, de culoare brun cafenie, cu nuanțe verzui, cu structură neomogenă, aspect marmorat, consistență dură și cu urme de impurități.

Beneficiile propolisului

Propolisul antibiotic natural
Image from Pixabay

Propolisul conține rășină, ceară, uleiuri eterice, polen, impurități diverse și alte substanțe precum: flavonoizi, taninuri, fitoncide, antibiotice, minerale (fier, magneziu, zinc). Are proprietăți anestezice (de 3,6 ori mai puternic decât cocaina și de 5,2 ori decât novocaina), bactericide, antivirale, antifungice, laringite, traheite, sinuzite, rinite, gripă, bronșite, pneumonii. Se administrează 1-3 grame/zi, foarte bine mestecat în gură.

Este un remediu bun și în cazul ulcerului gastric și duodenal, gastrite, colite precum și în perturbarea florei intestinale. Se administrează 1-3 grame/zi de granule puse în puțină apă. După obținerea vindecării se va lua zilnic, timp de o săptămână, o linguriță din următorul preparat dizolvat în ceai: 125 g miere și 3 g propolis.

Mai poate fi folosit în astm bronșic, rinită alergică, hepatită cronică, anemii, cancer (provoacă creșterea rezistenței organismului), ulcer varicos, eczeme cronice, arsuri, degerături (pentru uz extern).

Must Read

Să profităm de dieta de toamnă

Dieta de toamnă Dieta de toamnă, bogată în fructe și legume de sezon, ne aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu...

Fericirea ține de atitudine

Fericirea și mulțumirea de sine Fericirea e singurul lucru care se dublează atunci când e împărțită. Ce înseamnă fericirea? Câți dintre noi pot să răspundă...

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă...