sâmbătă, februarie 27, 2021

Alimentele procesate distrug oasele

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire

Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă în organismul nostru odată atins de acestea? Potrivit studiilor de cercetare efectuate în domeniul agriculturii organice, la Rodale Institute, alimentele procesate conțin adesea fosfați care ne distrug oasele și principalele organe.

Aditivii pe bază de fosfați au menirea de a intensifica gustul unui aliment, de a-i îmbunătăți textura și de a-i prelungi viața. Însă de cealaltă parte, conduc la îmbătrânire prematură, disfuncții renale și demineralizare osoasă.

Ce conțin alimentele procesate?

Alimentele procesate distrug oasele
Image from Pixabay

Cunoaștem deja ce înseamnă diferența dintre un pui de țară și unul crescut în fermele agricole. De ce este bine să consumăm carne din surse naturale? Pentru că sortimentele din comerț pot conține cantități periculoase de antibiotice, ați spune. Ei bine, acesta este doar vârful icebergului, ne avertizează specialiștii căci animalele sunt îndopate cu antibiotice pentru a combate infecțiile ce pot surveni în urma consumului de mâncare plină de pesticide, hormoni artificiali și alte substanțe toxice.

Desigur, riscul de îmbolnăvire crește și ca urmare a condițiilor mizerabile în care trăiesc și care, prin stresul pe care îl generează, pentru că și animalele au suflet, așa că pot fi speriate și stresate, fapt care duce la creșterea nivelului cortizonului din corp. Toate aceste substanțe persistă în carnea lor inclusiv după ce au trecut de cuțitul măcelarului, ajungând în cele din urmă în farfurie.

Alimentele procesate distrug oasele
Image from Pixabay

Cunoștințele necesare pentru a ne forma o alimentație corectă sunt foarte importante. Nu este suficient să gătim mese gustoase, trebuie să știm cum să ne hrănim în mod corespunzător trupul, combinând alimentele care contribuie la sănătatea noastră.

Articolul precedentMărul pomul vieții
Articolul următorFericirea ține de atitudine

Must Read

Interviu motivațional cu Angela Iordache

Ce înseamnă viața perfectă pentru tine? Un interviu excepțional cu Angela Iordache! Bună Angela, ne bucurăm că ai acceptat invitația noastră și te rugăm să...

What color do we choose your wallet to attract prosperity

The wallet that brings us prosperity When it comes to gifts,many of us turn to useful objects that bring fond memories to the recipient. Wallet...

Ce culoare alegem portofelul pentru atragerea prosperității

Portofelul care ne aduce prosperitate Când vine vorba de cadouri, mulți dintre noi ne orientăm spre obiecte folositoare, care să aducă amintiri plăcute celui care...