duminică, februarie 28, 2021

2 Rețete naturale pentru curățarea rinichilor

Rețetă pentru curățarea rinichilor cu păstârnac și țelină

Curățarea rinichilor, începe cu un regim alimentar adecvat. Pentru curățarea rinichilor există multe rețete naturiste. Vă propun două rețete simple la îndemâna oricui. Oricare ar fi rețeta aleasă, ar trebui să eliminați alimentele cu conținut ridicat de proteine din regimul alimentar (ficatul, carnea prăjită și afumată, peștele sărat, supele de carne).

Este bine să mâncați mai multe salate, fructe și germeni de grâu. Puteți folosi puțină sare la salate, pentru a stimula rinichii. Evitați dulciurile, deoarece împiedică buna funcționare a rinichilor.

Rețete naturale pentru curățarea rinichilor
Image from Pixabay

Luăm 1 kg de păstârnac și jumătate de kilogram de rădăcini de țelină. Le spălăm, le curățăm și le tocăm. Punem bucățile într-o oală de 4-5 litri, adăugăm 1 kg de miere (din sursa sigură) și 1 litru de apă fiartă și răcită.

Punem oala împreună cu ingredientele la foc mic și amestecăm cu o lingură de lemn. Aducem la punctul de fierbere, apoi acoperim cu un capac și lăsăm să se răcească. Punem acest amestec la frigider timp de trei zile.

În ziua a patra, adăugăm 1 litru de apă fiartă peste ingrediente și încălzim la foc mic, până la punctul de fierbere. Lăsăm să se răcească puțin și apoi strecurăm conținutul din oală. Turnăm acest sirop în sticle și le păstrăm în loc întunecat. Se iau trei linguri de două ori pe zi cu 15 minute înainte de mese până când se termină siropul.

Rețetă pentru curățarea rinichilor cu coacăze

2 Rețete naturale pentru curățarea rinichilor
Image from Pixabay

Luăm trei linguri de frunze tinere de coacăze, turnăm 0,5 litri de apă fiartă peste ele și punem deoparte 20 de minute. Stoarcem frunzele și le aruncăm. Încălzim la foc mic băutura până aproape de punctul de fierbere, adăugăm două linguri de coacăze proaspete înghețate sau uscate și punem deoparte trei ore.

Se bea cu înghițituri mici pe parcursul zilei o jumătate de pahar, împreună cu coacăzele. Această metodă poate fi folosită tot anul, nu numai pentru efectul de curățare a rinichilor, ci și ca o sursă bogată de vitamine.

Must Read

Interviu motivațional cu Angela Iordache

Ce înseamnă viața perfectă pentru tine? Un interviu excepțional cu Angela Iordache! Bună Angela, ne bucurăm că ai acceptat invitația noastră și te rugăm să...

What color do we choose your wallet to attract prosperity

The wallet that brings us prosperity When it comes to gifts,many of us turn to useful objects that bring fond memories to the recipient. Wallet...

Ce culoare alegem portofelul pentru atragerea prosperității

Portofelul care ne aduce prosperitate Când vine vorba de cadouri, mulți dintre noi ne orientăm spre obiecte folositoare, care să aducă amintiri plăcute celui care...