marți, martie 2, 2021

Miel Printanière

Rețetă de miel Printanière

Vă propun o rețetă de miel Printanière, pentru masa festivă de Paște. În franceză „printanière” înseamnă „primăvăratic”. Rețeta conține legume și verdețuri aromate, care în combinație cu carnea de miel, conferă un gust cu totul special. Am o mică grădină de legume din care nu lipsesc verdețurile aromate. Îmi place să curăț mazărea de primăvară, chiar dacă îmi ia ceva timp și să culeg pătrunjelul și rozmarinul, care miros atât de bine.

Miel Printanière
Image from bronmarshall.com

Am avut o vreme de vis în ultimele zile, miroase a primăvară! Nimic nu m-a oprit să merg în mica mea curte din spatele casei, să mă ocup de grădinărit, am plantat dovlecei, ardei iute, coriandru, busuioc, etc. Cultivarea legumelor proprii este un pretext bun pentru sport. Dar să revenim la rețetă!

Ingrediente pentru miel printanière

Avem nevoie de: 1 kg carne de miel, 4 cepe tăiate în patru, unt și ulei de măsline pentru prăjit, verdețuri proaspete: pătrunjel, rozmarin, cimbru, dafin, 600 ml supă (2 căni), 300 ml vin alb (o cană), 4 morcovi tăiați fâșii, 500 g cartofi noi mici, 500 g fasole verde boabe, doar boabele, 500 g mazăre verde boabe, 3-4 linguri smântână, frunze de pătrunjel pentru decorat, sare piper.

Mod de preparare

Tăiem carnea de miel în bucăți potrivite. Într-o cratiță călim ceapa într-un amestec de unt și ulei de măsline, până se înmoaie, fără să se rumenească. Scoatem cepele din cratiță cu o spumieră. Punem carnea de miel la rumenit.

Adăugăm verdeața, supa, vinul și asezonăm cu sare și piper. Când începe să fiarbă, acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic aproximativ 1 oră și jumătate. Punem cartofii, morcovii și lăsăm pe foc încă 30 minute.

Miel Printanière
Image from bronmarshall.com

Adăugăm boabele de mazăre și fasole verde și mai lăsăm pe foc încă 10 minute. Turnăm smântâna și gustăm să vedem dacă mai trebuie să adăugăm sare și piper. Servim în boluri și decorăm cu frunze proaspete de pătrunjel. Poftă bună!

Articolul precedentChifteluțe de miel picante
Articolul următorTon marinat în stil marocan

Must Read

Salată de ciuperci cu nucă

Rețetă - salată de ciuperci cu nucă Ingrediente salată de ciuperci cu nucă: 300 g ciuperci, 8 nuci, 150 g maioneză (putem înlocui maioneza cu...

Avem nevoie de ionizarea spațiului în care locuim

Ionizarea locuinței Pentru a ne îmbunătăți calitatea aerului din locuință avem nevoie de ionizare. Sănătatea noastră este în pericol atunci când inspirăm aerul poluat din...

5 sfaturi pentru curățarea casei

Curățarea casei Curățarea casei este la fel de importantă ca și igiena personală. Avem nevoie de produse de îngrijire personală, dar și de o locuință...