marți, martie 2, 2021

Nectar detoxifiant

Nectar plin de vitamine, antioxidanți și carotenoizi

Acest nectar combină fructele tropicale energizante cu morcovul detoxifiant. Este un nectar pe care îl putem dilua cu apă minerală și cu niște cuburi de gheață, pentru o băutură revigorantă plină de vitamine.

Ingrediente pentru nectar detoxifiant:

Avem nevoie de: 1 lămâie verde, fără coajă, 1 papaya, fără coajă și fără sâmburi, 3 morcovi și încă puțin pentru ornat (eu am pus zmeură), 2 fructe ale pasiunii, cu pulpă și sâmburi, 1 linguriță de pulbere probiotică, apă minerală carbogazoasă, după gust (opțional).

Se storc lămâia verde, papaya și morcovii. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu fructele pasiunii și cu pulberea probiotică și se amestecă puțin. Se diluează cu apă minerală carbogazoasă, dacă folosiți și se ornează cu zmeură sau puțin morcov ras.

Beneficii pentru sănătate

Nectar detoxifiant
Image from Pixabay

Acest nectar detoxifiant, abundă în vitamina C și antioxidanți, inclusiv carotenoizi ce protejează ochii, luteină și zeaxantină. Papaya este un supliment hrănitor și constituie un sprijin digestiv perfect. Este bogat în enzime precum papaina, care ajută la descompunerea proteinelor și la detoxifierea tubului digestiv.

Papaya este un fruct bogat în nutrienți, antioxidanți, carotenoizi, vitaminele C, E, A și flavonoide. Conține complexul B, acid folic și acidul pantotenic, precum și minerale: potasiu, magneziu.Toate susțin sănătatea sistemului imunitar, prevenind infecțiile.

Must Read

Salată de ciuperci cu nucă

Rețetă - salată de ciuperci cu nucă Ingrediente salată de ciuperci cu nucă: 300 g ciuperci, 8 nuci, 150 g maioneză (putem înlocui maioneza cu...

Avem nevoie de ionizarea spațiului în care locuim

Ionizarea locuinței Pentru a ne îmbunătăți calitatea aerului din locuință avem nevoie de ionizare. Sănătatea noastră este în pericol atunci când inspirăm aerul poluat din...

5 sfaturi pentru curățarea casei

Curățarea casei Curățarea casei este la fel de importantă ca și igiena personală. Avem nevoie de produse de îngrijire personală, dar și de o locuință...