sâmbătă, februarie 27, 2021

Ruladă cu lămâie

Ruladă cu lămâie

Această ruladă cu lămâie este un desert simplu și ușor de preparat acasă. Rulada cu lămâie o putem savura alături de o cafea buna, dimineața sau de ce nu, alături de prieteni.

Ingrediente pentru ruladă cu lămâie:

Pentru aluat: 6 ouă, 175 g zahăr brun, plus extra, 175 g făină care crește singură, o linguriță cardamon, coaja rasă de la o lămâie (păstrează sucul pentru cremă), 1/4 pachet unt topit.

Pentru cremă: sucul de la o lămâie, 300 g riccota, 250 g mascarpone, zahăr pudră pentru decorat.

Încingem cuptorul la treapta a IV-a (180 grade Celsius). Tapetăm cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară. Batem ouăle și zahărul cu mixerul, aproximativ 5 minute. Adăugăm făina, cardamonul și coaja de lămâie, apoi adăugăm treptat untul topit. Punem aluatul în tavă și lăsăm la cuptor timp de 12-15 minute.

Lăsăm în tavă timp de câteva minute și așezăm pe o bucată de hârtie de copt pe care am pudrat-o cu zahăr. Rulăm aluatul și îl lăsăm la răcit.

Ruladă cu lămâie
Image from Pixabay

În timp ce aluatul se răcește, amestecăm sucul de lămâie, jumătate din riccota și mascarpone și punem deoparte. Când aluatul este răcit complet, îl desfacem și ungem cu crema mascarpone și riccota. Întindem deasupra restul de riccota și rulăm din nou. Pudram cu zahăr și servim rulada feliată.

Articolul precedentCurry de pui cu orez
Articolul următorSparanghelul leguma primăverii

Must Read

Interviu motivațional cu Angela Iordache

Ce înseamnă viața perfectă pentru tine? Un interviu excepțional cu Angela Iordache! Bună Angela, ne bucurăm că ai acceptat invitația noastră și te rugăm să...

What color do we choose your wallet to attract prosperity

The wallet that brings us prosperity When it comes to gifts,many of us turn to useful objects that bring fond memories to the recipient. Wallet...

Ce culoare alegem portofelul pentru atragerea prosperității

Portofelul care ne aduce prosperitate Când vine vorba de cadouri, mulți dintre noi ne orientăm spre obiecte folositoare, care să aducă amintiri plăcute celui care...