joi, februarie 25, 2021

Salată de smochine marinate cu Mozzarella

Rețetă salată de smochine cu Mozzarella

Salată de smochine marinate cu Mozzarella
Image from Pixabay

Puteți încerca un aperitiv cu salată de smochine. Există ceva profund opulent și voluptos în imaginea unei smochine proaspete care își dezvăluie miezul suculent și intens colorat. Smochinele proaspete se găsesc în majoritatea supermarket-urilor, la raionul cu fructe exotice. De asemenea, foarte multe piețe sunt aprovizionate din plin cu smochine proaspete. Se vând fie la kilogram, fie la bucată (au dimensiuni similare).

Smochinele sunt considerate adaosul perfect în salate, fiind un aperitiv excelent pentru o masă festivă de sărbători. De asemenea, se asortează perfect cu orice tip de brânză (mai ales Blue cheese, Brie sau Mozzarella) și dau o savoare unică preparatelor din carne de rață. Salata de smochine cu mozzarella o puteți pregăti în 40-50 de minute.

Smochinele marinate sunt excelente în salată, pentru că au un gust dulce acrișor. Putem folosi orice alt tip de brânză, iar dacă dorim o saltă mai consistentă, putem adăuga prosciutto tăiat fin. Această rețetă de salată de smochine o puteți prepara ca un fel principal (4 porții), cât și ca un aperitiv ușor (6 porții).

Ingrediente pentru salată de smochine marinate cu mozzarella: 8 smochine proaspete fără codițe, 4 linguri oțet balsamic, 4 linguri ulei de măsline extra-virgin, sucul și coaja rasă a unei lămâi, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 lingură frunze de mentă tocate, 3 felii de Mozzarella (300 g), sare, piper, frunze de rucola pentru decor.

Mod de preparare: tăiem smochinele în sferturi. Pregătim o marinată amestecând într-un castron oțetul, uleiul și sucul de lămâie cu sare și piper. Aranjăm smochinele pe un platou. Presărăm coaja rasă de lămâie și pătrunjelul tocat fin, apoi le stropim cu marinata. Lăsăm smochinele 30 de minute la marinat.

Presărăm sare și piper peste mozzarella. Când servim, aranjăm feliile de mozzarella de jur-împrejurul smochinelor. Presărăm mentă peste brânză. Decorăm cu frunze de rucola.

Must Read

Interviu motivațional cu Angela Iordache

Ce înseamnă viața perfectă pentru tine? Un interviu excepțional cu Angela Iordache! Bună Angela, ne bucurăm că ai acceptat invitația noastră și te rugăm să...

What color do we choose your wallet to attract prosperity

The wallet that brings us prosperity When it comes to gifts,many of us turn to useful objects that bring fond memories to the recipient. Wallet...

Ce culoare alegem portofelul pentru atragerea prosperității

Portofelul care ne aduce prosperitate Când vine vorba de cadouri, mulți dintre noi ne orientăm spre obiecte folositoare, care să aducă amintiri plăcute celui care...