joi, februarie 25, 2021

Somon cu legume

Rețetă de somon cu legume

Vă propun o rețetă de somon cu legume. Este un mod minunat de a prepara somonul, cu garnitură de legume verzi, la care putem adăuga, de ce nu și cartofi noi care aduc rețetei un plus de savoare. Rețeta de somon cu legume este sofisticată și sănătoasă ideală atât pentru un prânz sănătos, cât și pentru o cină de neuitat.

Ingrediente: 750 g cartofi noi, curățați și tăiați felii subțiri, 750 g mazăre verde și fasole verde (amestec congelat), 3 linguri ulei de măsline, sucul de la o lămâie, o mână frunze de mentă, 4 fileuri de somon (cam 140 g fiecare), sare, piper.

Mod de preparare: punem cartofii la fiert într-un vas cu apă. După primele 4 minute de fierbere, adăugăm amestecul de mazăre și fasole verde. Lăsăm la fiert până toate legumele devin moi. Punem într-un mixer sucul de lămâie, frunzele de mentă și uleiul de măsline. Mixăm până când obținem un dressing.

Somon cu legume
Image from Pixabay

Așezăm bucățile de somon într-un vas termorezistent, turnăm deasupra dressingul obținut, adăugăm sare, piper și acoperim vasul cu o folie de aluminiu. Punem vasul în cuptor până când somonul se rumenește ușor.

Scurgem de apă legumele, apoi le așezăm pe un platou. Punem deasupra bucățile de pește, împreună cu sosul din vasul în care s-au copt. Va fi o masă pe cinste! Poftă bună!

Must Read

Interviu motivațional cu Angela Iordache

Ce înseamnă viața perfectă pentru tine? Un interviu excepțional cu Angela Iordache! Bună Angela, ne bucurăm că ai acceptat invitația noastră și te rugăm să...

What color do we choose your wallet to attract prosperity

The wallet that brings us prosperity When it comes to gifts,many of us turn to useful objects that bring fond memories to the recipient. Wallet...

Ce culoare alegem portofelul pentru atragerea prosperității

Portofelul care ne aduce prosperitate Când vine vorba de cadouri, mulți dintre noi ne orientăm spre obiecte folositoare, care să aducă amintiri plăcute celui care...