Nutrienți pentru metabolism

Acest articol este disponibil și în: English

Suc bogat în nutrienți necesari metabolismului

Nutrienți pentru metabolism
Image from Pixabay

Metabolismul este capacitatea organismului de a arde caloriile. Metabolismul se referă la sistemele utilizate de organism pentru a transforma energia, respirația, digestia, construcția mușchilor, depozitarea grăsimilor și circulația sângelui. Studiile au demonstrat că organismul necesită mai multă energie pentru a procesa o dietă bogată în proteine. Asta înseamnă că, pe măsură ce corpul digeră alimentele bogate în proteine, crește și rata metabolismului.

Vă propun un suc energizant cu fructe de pădure, bogat în grăsimi esențiale, care vă va oferi doza zilnică, necesară metabolismului. Acest suc conține fructe de pădure, care prin conținutul de pectină, stimulează digestia. Includerea în acest suc, a semințelor de in, va crește aportul de grăsimi esențiale și vă va ajuta să pierdeți în greutate.

Nutrienți pentru metabolism
Image from Pixabay

Ingrediente pentru suc: 1/2 lămâie, fără coajă, 250 g struguri negri, fără sâmburi, sau 150 ml suc de struguri negri, 250 g fructe de pădure congelate, 1 linguriță tahini (pastă de susan), 1 linguriță ulei din semințe de in.

Se storc lămâia și strugurii, apoi se toarnă sucul și celelalte ingrediente într-un blender. Se adaugă 125 ml și jumătate de cană de apă, apoi se amestecă până se omogenizează. Acest suc are nenumărate beneficii pentru sănătate: tahini conține foarte mult calciu, magneziu, zinc, seleniu și vitamina E, foarte utile pentru detoxifierea organismului. Fructele de pădure și strugurii sunt bogate în antioxidanți care combat radicalii liberi dăunători din organism.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.