Salată cu ridichii și lămâie

Acest articol este disponibil și în: English

Salată cu ridichii și lămâie
Image from Wikimedia Commons

Ingrediente pentru salată cu ridichii și lămâie:

Pentru salată pregătim o ridiche daikon, decojită sau o legătură de ridichi obișnuite, 4 linguri ulei de măsline extra virgin, 2 linguri suc de lămâie, o lingură pătrunjel tocat, sare, piper.

Feliem foarte subțire ridichile. Pregătim sosul amestecând uleiul de măsline și sucul de lămâie. Asezonăm cu sare și piper, apoi adăugăm pătrunjelul. Aranjăm feliile de ridiche pe un platou și adăugăm sosul. Se servește imediat.

Ridichea daikon

Salată cu ridichii și lămâie
Image from Pixabay

Ridichea daikon este folosită în special în bucătăria japoneză. Se mai numește și ridichea albă. Este foarte bogată în vitamina C și vitamine din grupul B, având proprietăți antiinflamatoare. Ridichea daikon conține potasiu, calciu, crom, cupru, sulf, fosfor, seleniu, și fibre vegetale, molibden, pectină, apă.

Frunzele tinere de daikon sunt o sursă bogată de calciu, betacaroten, vitamina C, K, PP, B1 și B2, proteine, molibden, acid folic. Datorită conținutului mare de nutrienți și antioxidanți, ridichea albă daikon are proprietăți sedative, de detoxifiere, antiinflamatoare, diuretice, laxative, depurative, antibacteriene și antivirale.

Ridichea daikon este recomandată în dietele pentru slăbit, dar este benefică și în tratarea răcelilor, gripei, tusei, virozelor respiratorii, datorită proprietăților antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii. Ajută la eliminarea toxinelor din organism și protejează ficatul, prevenind litiaza biliară. Combate insomnia și reglează metabolismul.

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...